Yaralı köpeğe belediye şefkati

Bir sokak hayvanı daha Terme Belediyesi sayesinde hayata döndü. Hayvan severlerin ihbarı üzerine Emiryusuf  Mahallesi'nde yaralı olarak bulunan sokak köpeğine, Terme Belediyesi sahip çıktı. Terme’de tüm canlıların belediyesi olduğunu söyleyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Yaralı köpek dostumuz emin ellerde" dedi.

....

Terme ilçesi Emiryusuf  Mahallesi’nde bir sokak köpeğinin çöplerin içinde olduğunu gören hayvan severler  fotoğraf çekip Terme Belediyesi Whatsapp ihbar hattına yolladı. Hemen harekete geçen Terme Belediyesi veterinerlik müdürlüğü ekipleri yaralı ve acıdan gözyaşı döken hayvanı bulunduğu yerden alarak tedavisine başladı. Terme Belediyesi Veterinerlik hizmetlerinde ilk bakımı yapılan köpek daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına Sevk Edildi.

“GEREKENİ YAPTIK”

Yaralı sokak köpeğinin durumu hakkında bilgi veren Başkan Şenol Kul, "Köpek bulunduğunda çok ciddi biçimde hasta vaziyetteydi. Ekiplerimiz gelen ihbar üzerine, hemen harekete geçerek köpeği bulunduğu yerden aldılar. Çok iyi bir bakıma ihtiyacı vardı. Veteriner hekimimiz hemen gerekeni yaptı. Köpek dostumuz şu anda tedavi altında. Tedavisi tamamlandıktan sonra kısırlaştırılacak ve tekrar yaşam alanına bırakılacak. Durumu çok iyi olacak inşallah." dedi.

“HER CAN AZİZ”

Yunus Emre'nin ‘Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü’ anlayışını her zaman rehber edindiklerini söyleyerek ecdadın bütün mahlûkata karşı hassasiyetinin dünyaya örnek olacak kadar büyük olduğunu belirten Başkan Kul, “Geçmişten günümüze her zaman bizim medeniyetimizde sokakta yaşayan hayvanlar oldu. Bizlerde onlarla nasıl huzur içerisinde yaşayabileceğimizi ecdadımızdan itibaren öğrenmeye çalıştık. Can dostlarımız çeşitli sıkıntılar yaşamasın diye biz de Terme Belediyesi’nin öncülüğünde onlara hizmet ediyoruz. Bu şehirde yaşayan her bir canı aziz bilen bizler Türkiye’de sokak hayvanlarıyla ilgili bir gündemin olduğunun da farkındayız. Can dostlarımız önemli ama insan hayatı da önemli. Çocuklarımız da önemli. Sokak hayvanları konusunda ortak akıl ve yasalar çerçevesinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yeni yasa ile birlikte ilçelere de hayvan barınağı yapma hakkı tanındı. İlçemizde de hızlıca bir hayvan barınağını hayata geçirerek, gerekli yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.