'Terme Belediyesi kendi ürettiği çiçekleri dikiyor'

Terme Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kentteki refüj, kavşak ve yeşil alanlarda yaz ayları için mevsimlik çiçek dikimlerine başladı. Başkan Kul, 'Terme'nin rengine renk katıyoruz' dedi.

Bitkilerle bezenmiş renk cümbüşünün hâkim olacağı Terme, büyük bir çiçek bahçesine dönüşüyor. Yerel seçimlerin hemen ardından şehir estetiği için çalışmalara başlayan Terme Belediyesi, gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemeleriyle de ilçelerin güzelliğine güzellik katıyor.

Bu kapsamda kara yolları üzerinde bulunan kavşak ve refüjler ile vatandaşların sıklıkla kullandığı parklarda peyzaj çalışması yürüten Terme Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yazlık çiçek ve bitkilerin dikimine başladı.

'KENDİMİZ ÜRETİYORUZ'
Kent estetiğine önem verdiklerini belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme doğal güzellikler bakımından kendine hayran bırakan bir ilçe. Biz bu güzellikleri kent merkezimizde de vatandaşlarımızla buluşturabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün 4 bin m2 alanda kurulu çiçek serasında kendi ürettiğimiz çiçeklerle ilçemizi güzelleştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Mevsimlik olarak yetiştirdiğimiz 50 bin farklı çeşitlerdeki çiçek fidelerimizi kentimizin farklı noktalarında dikerek kent estetiğini artırıyoruz.” şeklinde konuştu.

'DOĞA SEVGİSİ AŞILIYORUZ
Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı serada dönem dönem çocuklar için de etkinlikler düzenlendiğini belirten Başkan Kul, “Amacımız, insanlara, çocuklarımıza doğa sevgisini, bir çiçeğin nasıl yetiştiğini, bir soğanın nasıl büyüdüğünü, bir hayatın nasıl can bulduğunu anlatabilmek ve bu duygu ve düşünce ile doğaya, dünyamıza sahip çıkmalarını sağlamaktır" diye konuştu.