Terme Pidesi

Terme pidesi, bundan tam 45 sene önce yapılmaya başlandı.

Terme pidesi, bundan tam 45 sene önce yapılmaya başlandı. Zamanla şehirlerarası yolcuların mola esnasında vazgeçemedikleri lezzetlerden biri olarak yerini alan Terme pidesi, bugün ise Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından talep görüyor. Terme'de pişirilen pideler farklı birçok yere gönderiliyor.

Terme pidesinin tam olarak nasıl yapıldığı ise ustalar tarafından sır gibi saklanıyor.

Termeli ustaların en büyük isteği pidenin zarar görmemesi için adının tescillenmesi. Her gün şehir ve yurt dışına sipariş gönderen pideciler, bu lezzeti ancak uzmanlarının tutturabileceğini söylüyor.

Terme pidesi sulu hamurdan yoğrularak yapılıyor. Kara fırında meşe odunu ateşinde pişirilen pide, Türkiye'de yapılan diğer pidelerin aksine yumuşak ve bol malzemeli oluyor. Ancak pidenin tam tarifi sır gibi saklanıyor.

NEREDE

Aşağıdaki haritadan ilgili konunun konumunu öğrenebilirsiniz.

BENZER SAYFALAR

Benzer Konulara Aşağıdaki Sayfalardan Ulaşabilirsiniz.